Najlepsze owoce i warzywa? Perfekcja wykonania? Najwyższa jakość? Naturalność bez kompromisów? Oczywiście! Z tego Hortex słynie od lat!

Jednak, aby powstały rzeczy naprawdę wyjątkowe potrzeba czegoś jeszcze… zaangażowania, wyobraźni i pasji tworzenia. Tylko tak można stworzyć produkty wyróżniające się wspaniałym smakiem!

Tworzenie soków, nektarów i napojów o wyjątkowym smaku jest jak podróż w nieznane… Podróż w poszukiwaniu najlepszych owoców i warzyw, najsmaczniejszych odmian, nowych połączeń smakowych i kompozycji. Tak właśnie powstają nasze soki – tajemnica ich smaku leży w zaangażowaniu, wyobraźni i pasji tworzenia. W ofercie Hortex każdy znajdzie swój ulubiony smak – wyjątkowych soków 100%, pysznych nektarów czy orzeźwiających napojów.


STRUKTURA FIRMY

Hortex Sp.z o.o. wraz z Jurajska S.A. zatrudnia około 800
pracowników. W okresie skupu oraz przerobu warzyw i
owoców (lipiec-grudzień) liczba ta zwiększa się o pracowników
sezonowych.

W celu zapewnienia najlepszej efektywności produkcję
skoncentrowaliśmy w 2 wyspecjalizowanych, nowoczesnych
zakładach przetwórczych. Produkcja soków prowadzona jest w
zakładzie w Przysusze k. Radomia, natomiast produkcja wody mineralnej w Postępie. Dbamy także o dystrybucję i dostępność
naszych produktów, gdyż chcemy być jak najbliżej naszych
konsumentów.

Dzięki temu nasze wyroby można nabyć we wszystkich typach
sklepów posiadających w swojej ofercie produkty spożywcze
Tak szeroka dystrybucja możliwa jest dzięki:
– współpracy z wyspecjalizowanymi dystrybutorami
działającymi na terenie całego kraju oraz wiodącymi
sieciami handlowymi
– własnemu zespołowi sił sprzedaży obejmującemu kanały
sprzedaży:
– detal tradycyjny (punkty sprzedaży detalicznej
– kanał sprzedaży nowoczesnej (sieci dyskontów,
convenience, super- i hipermarketó
– rynek Horeca (profesjonalny rynek gastronomiczny restauracje, bary, stołówki i inne punkty
gastronomiczne).

3 kanały sprzedaży
800 stałych pracowników